שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 106852

שלום לכבוד הרב
הרב פירט את תהליך הכשרות בעופות בני ציון ונדהמנו מההקפדה על כל פרט.מה קורה עם הבשר הקפוא המגיע מחו"ל של בני ציון האם גם שם יש הקפדה יותר מבדצים אחרים וכיצד?

תשובה

הפרטים רבים הם והזמן מאוד דוחק, ואני אזכיר בקצרה כמה מהחשובים שבהם.
א, תחילה אנחנו מקפידים כי ראש הצוות יהיה תלמיד חכם מאנשי הבד״צ בקי וחריף ויודע לנהל העבודה ביד רמה ובדקדוק. ומקבל משכורת מיוחדת מהבד״צ.
ב, מוסיפים שוחט נוסף על חשבוננו בתא השחיטה, כי בתקן יש רק שלשה, והאחד שוחט והשני מכין הסכינים, ושלישי ברוב הפעמים הולך להתפלל או לנוח או לאכול, וכשנוצרת בעיה או תקלה חלילה, העבודה נעצרת או מתקלקלת, ולכן מוסיפים מראש שוחט מחליף שם.
ג, מעמידים שוחט תלמיד חכם ובקי לבדוק הוושט שנשחט כהלכה, כי מצוי הוא שלרוב המהירות הושט לא נשחט והבהמה נבילה.
ד, בודק מיוחד משלנו נשלח לצוות והוא בודק פנים לבדוק הריאות בעודן בתוך גוף הבהמה, והוא בקי לדעת במשמוש היד שאם יש ריר או סירכה מצייר אותה בלוח שלפניו.
ה, בודק חוץ מיוחד, שהוא בודק הריאות לאחר שהוצאו מגוף הבהמה, ולפי חומרות הבית יוסף והרמ״א הוא נוהג, ואינו מקיל היכן שמרן אוסר.
משגיח מיוחד עומד ורושם כל בהמה שנשחטה והתוצאה שלה.
ו, משגיח מיוחד על ההכשרה והמליחה שייעשו כהוגן בטמפרטורה מדוייקת, כשהבשר שוקע כולו במים ואינו צף למעלה,
ז, משגיח על ההמלחה, המלח יהיה יבש ולא רטוב, הבשר יהא מכוסה כולו במלח. ולא יקצרו את זמן ההכשרה.
ח, מהירות הליין לא תעבור את 60 ראש בקר בשעה, כי יש מפעלים שם שוחטים עד 140 בשעה ולא ניתן לבדוק כהוגן בלחץ כזה.
ט, משגיח עובר על כל חלקי הבהמה ובידו הפלומבות ותויות המיוחדות שאינן ניתנות לזיוף ומדביק כל אחת על גב האריזה בשלשה סימנין.
י, המקררים נעולים במנעולים מיוחדים כשהמפתח נמצא אך ורק בידי המשגיח הראשי.

נושאי השאלה

כשרות המזון - שונות

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א