שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 109767
לכבוד הרב שלום רב
מה הבעיות העיקריות שיש בכשרות התבלינים לכל השנה?
תשובה
רוב התבלינים מיובאים מהודו וארצות המזרח הרחוק, תהליך ייבושם, טחינתם, ואריזתם, מאוד מורכב מבחינה הלכתית, לא כאן המקום לפרט את מאות הפרטים והמרכיבים, יש המתממים ומאמינים כי הם מקבלים תבלין טהור כמו שהוא, ולא כן הדבר.
רובם של תבלינים מיובשים בשמנים שונים שבחלקם הוא שומן חזיר או גמלים ועוד. התבלינים מעורבים בחומר משמר או בכל חומר כדי ל״הרוויח״ במשקלם, וחומרים אלה עשויים מהרכבות שונות, יש ממוצרי חלב גוי ( חלב בבשר) יש מקלציום העשוי מעצמות חיות טמיאות, יש מחומצת יין שהיא יין נסך, ויש מחומרים בלתי מזוהים שהם באיסורי תורה רבים.
יש לרכוש תבלינים רק בפיקוח הדוק ומדוקדק, וגם על הכלים בהם הם מיוצרים, לבלתי יצרו בהם קודם לכן חומרים אסורים. והשם יתברך ישמור עמו ישראל מכל דבר איסור כן יהי רצון.
תזכורת קצרה, בערב פסח השנה התגלה כי בלוס אנג׳לס שיווקו לקהילות החרדיות בשר פיגולים במשך שנים שזוייף ללא פיקוח הדוק.
נושאי השאלה
כשרות המזון - שונות
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א