שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 118801

לכבוד הרב. שום שנחתך בסכין בשרית הופך בשרי או רק בחזקת בשרי? מה לעשות בצלחת פלסטיק ששמתי בה מזון חם שהיה בו שום כתוש בבלנדר בשרי?

תשובה

המדובר רק בסכין שחותכים בו בשר חם, ולדעת הרמ״א ז״ל ומנהג האשכנזים להחשיב השום בשרי גם אם אינו בן יומו דהיינו שעברו עליו כ״ד שעות. ולדעת הבית יוסף וכן מנהג הספרדים לחלק שאם תוך כ״ד שעות השתמשו בסכין לחתוך בו בשר חם השום נחשב בשרי, ואם חלפו עליו כ״ד שעות השום מותר לאוכלו בחלב.
בשאר הסכינים שבבית גם אם משתמשים בארוחה בשרית, אך לא בשר חם, הם יקראו ניטראלים בדיעבד דוקא.

נושאי השאלה

כשרות המזון - בשר וחלב

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א