שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 120043

מצות יהודה מצות ראשון מצות ירושלים וכו' נמכרות בסופרים בין 15 ל-20 שקל שואלים אותנו מה ההבדל ביניהם למצות חי רגעים למהדרין והאם מותר לאכול את הרגילות או שיש חשש לחמץ?

תשובה

שתי מערכות שונות לחלוטין. מצה כשירה - מצה שמורה.
במצה שמורה א, הקמח מלא, ב, גידול מקומי, ג, החיטה שמורה במקום יבש ושמור. ד, טחינת הקמח בפיקוח מיוחד ושמירה. ה, הלישה מבוצעת בפיקוח משגיח מיוחד, ו, כל תהליכי העריכה והאפיה נעשים בפיקוח משגיחים, ז, מיון המצות האפויות ואריזתם המיוחדת, ח, הפרשת חלה לכל אפיה. ט, הפסקת העבודה תוך 18 דקות והשבתת כל הכלים המכונות, לשם ניקויין.
י, הניקוי כולל את המיקסר המערבל, משטח הבצק, מסלול הרידוד, משטח חלוקת המצות, הרשת המחוררת שלא יתפחו ויחמיצו, הגלגיליות המניעות את המכונות. את כל אלה יש למרק ולצחצח ולבדוק היטב במשך דקות ארוכות ויקרות כשהתנור ממשיך לפעול, והכל מבוצע על ידי צוות של שבעה פועלים ומשגיחים, הפרטים דלעיל אינם קיימים במצות כשרות רגילות. וכמובן שכל זה מייקר את ההעלויות פי ארבע ממחיר מצות רגילות.

מצות כשרות רגילות מותרות לאכילה בפסח, אלא שלכתחילה יש להדר ולהחמיר בכל הפרטים שהזכרתי כדי להנצל מכל חשש. חג כשר ושמח.

נושאי השאלה

מועדים - פסח - כללי

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א