שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 120723

נקנה ב- 29.4 לבבות עוף היו במקרר רגיל בסופר, במדבקה שרשום נשחט ב- 28.4 לא מוכשר.
באותו יום של הקנייה ניקינו הלבבות ושמנו מלח והקפאנו.
איך ע"פ ההלכה מותר לאכלם צלייה/טיגון

תשובה

תחילה אסביר לך מה צריך לעשות, כאשר הלבבות תוך 72 שעות מרגע השחיטה, צריכים להיות מופשרים לחלוטין לפני כן, ושטופים היטב במים בטמפרטורה רגילה, לחתוך כל אחד לארכו ולנקות את הדם שבתוכו, לכתחילה להשרות חצי שעה במים, (בדיעבד אם לא הושרה חצי שעה זה בסדר) ואחר כך למלוח במשטח מדרוני כדי שהדם יתנקז החוצה, למשך 60 דקות לפחות, לשטוף היטב במים, ולהשרות בגיגית עם מים והחלפתם שלש פעמים כדי שכל הדם יצא, ואז אפשר לאכול בכל צורה שהיא או להקפיא.

דרך נוספת לשימוש היא קריעת כל פריט לאורך ושטיפתו ולהניח ישירות צלי על האש עם קורט מלח, לשטוף ולהגיש.

במידה והומלח והוקפא בלי שטיפה הוא אסור באכילה וטריפה.

נושאי השאלה

כשרות המזון - מליחה וצלייה

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א