שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 130926

לכבוד הרב: נתתי בשבת את תשובת הרב לציבור לגבי הלחוח
שיש להפריש חלה בברכה, אברך העיר לי ואמר כיון שהעיסה דלילה
הדין והכלל הוא שאין הפרשת חלה וגם אי אפשר להפריש כי היא דלילה?

תשובה

אמנם הגאון הרב שלמה צדוק שליט״א בפירושו להרמב״ם ז״ל כתב כן מטעם שהבצק דליל ולכן פטור מהפרשת חלה.

אך עיין בספר דרך אמונה על הרמב״ם ז״ל פרק ח, סעיף כ״ה שפסק להפריש בברכה, וכן פסק הגאון רבי יצחק רצאבי שליט״א בספרו שו״ת עולת יצחק סימן ק״ם שיש להפריש בברכה לאחר אפיה.

ויש ליישב בין שתי הדיעות הנ״ל שיש חילוק בין שני סוגי לחוח, יש העושים אותו דק ביותר וזה מברכים עליו מזונות ומפרישים חלה בלא ברכה, ויש סוג הנעשה עבה כמו פיתה וזה מפורש שמברכים עליו המוציא, ומפרישים ממנו חלה בברכה.

ועיין להגאון הראש״ל רבי יעקב שאול אלישר ז״ל בשו״ת ישא איש חלק אורח חיים סימן ב שכתב על הלחוח שהוא דומה לקאטייף ועבה יותר דינו כלחם גמור, אבל אותם שהם דקים ועיסה דלילה מאוד דומים למה שכתב מרן ז״ל על טרית״א שהיא פטורה.

ואני הכנסתי ראשי בין ההרים הגדולים בדבר שאין אני מכיר אותו לעומק, רק ציטטתי דברי גדולי ישראל, ואתה תנהג כמנהגי אבותיך.

נושאי השאלה

מצוות התלויות בארץ - הפרשת חלה

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א