שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 198271

לכבוד הרב שלנו שיחיה שלום, בעניין ה"תום עג'ם" הוא השום הפרסי הכבוש בחומץ מדוע לא חוששים לשום גלוי?

תשובה

הנה בתלמוד [נדה י"ז] אמרו על חמשה דברים ומהם שום קלוף וביצה קלופה ובצל קלוף שעבר עליהם הלילה אסורים.
ובספר בן איש חי ז"ל כתב ש"ב פינחס י"ד. "לא יאכל שום ובצל שעבר עליהם הלילה אחר שנקלפו. ואם נשאר בהם מעט מקליפתם מותר. והיינו דוקא אם הם לבדם אבל אם מעורבין עם שאר אוכלים הן בבישול הן בכבוש אפי' קלופים לגמרי מותר. וכן עמא דבר. וצריך להזהיר אנשי עירנו בשומים הבאים מערי פרס שהם קלופים לגמרי".
ועיין בשו"ת בית שלמה יורה דעה סימן קפ"ט שכתב שאם השרה ביצים קלופות בחומץ, והביצים קלטו טעמו חשיב כתערובת ומותר. וכן הוא בשו"ת מנחת יצחק ח"ו סימן ע"ה. אם כנים אנחנו בזה גם השומים הללו שמושרים בחומץ חזק המשפיע מאוד על טעמם יהיה מותר.
והרב כף החיים קט"ז, צ"ג. יצא לידון בדבר חדש כי שומים אלו משונים הם, ולא בהם דיברו חכמים, ולכן נהגן להקל בהם.
ועיין הליכות עולם ח"ז פינחס י"ד. ובשו"ת יביע אומר ח"ב יורה דעה סימן ז.

נושאי השאלה

כשרות המזון - אוכלים גלויים שעבר עליהם לילה

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א