שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 24085

לכבוד הרב מוצפי שליט"א
1.יש לי מלחיה ואני מפזרת איתה מלח על תבשיל של עוף רותח האם המלח
שבמלחיה בשרי בגלל האדים של העוף?
2. הבנתי שצריך לפנות בסיום הארוחה את הכוסות צלחות כל הסכו"ם האם זה
כולל את שאריות האוכל ולברך על שולחן ריק רק חלה ומלח?
והאם לנהוג כך רק בשבת או גם בימי החול?ואם אפשר לדעת למה נוהגים כך

תשובה

א,יש ליזהר בכך ולייחד את המלחיה לבשר. או לחילופין לפזר מלח ביד.
ב,השכינה באה בברכת המזון שנאמר וידבר אלי זה השלחן אשר לפני השם, ומצד
דרך ארץ יש לנקותו ואת העצמות והקליפות להשאיר על צלחת מרכזית כי יש שם
ניצוצי קדושה הנתקנים בברכת המזון. וגם בחול.

נושאי השאלה

כשרות המזון - בשר וחלב

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א