שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 262008
לכבוד הרב מוצפי שליט"א, האם המנהג ביהודי המזרח היה להכין לסעודות שבת אוכל מיוחד לכל סעודה?
תשובה
נכון בהחלט.נלסעודה ראשונה היא סעודת הלילה היו מכינים מנה ראשונה דג אפוי או מבושל עם ירקות ותבלינים זכר לסעודת הלוויתן. לארוחה העיקרית מרק עוף עם קובה ממולאת בבשרי עוף או בקר. זכר למן.
לסעודה שניה הכינו את החמין בדרך כלל תרנגולת ממולאת אורז ופירורי בשר ותבלינים כשריח ההיל(קרדמון) נודף בראש התבלינים.
לסעודת מנחה הכינו ביצה קשה עם מטוגנים לביבות או ערוך הנקראים לטקס, וחתיכת דג.
בכל אחת מ סעודות היו מכינים מאפה בורקס ממולא בפירורי בשר. זכר למן.
סעודה רביעית פרוסות לחם חרוכות באש ועליהם שמן זית וזעתר מפוזר עליו.
נושאי השאלה
שבת - סעודות שבת - מצות ג סעודות
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א