שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 29017
לכבוד הרב
הרב ענה באחת התשובות: "רק אם צלו אותו תוך שלשה ימים לשחיטה מותר לבשלו" אך לפי מרן הר' עובדיה: אפילו אם הוא נמצא בהקפאה זמן ממושך, ומותר לבשלו אחר צלייתו, כל שלא עברו עליו שלושה ימים כשהוא במצב מופשר" האם הרב מצדד בכך?
תשובה
מהיכן אתה יודע שהם הקפיאו אותו מיד ??? כי מנהג רוב המשחטות להחזיקו בקירור ולא בהקפאה. ואם הקפיאוהו כעבור 72 שעות מהשחיטה אין לו תקנה רק בצליה.
נושאי השאלה
כשרות המזון - מליחה וצלייה
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א