שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 39582
לכבוד הרב
הצדיק שליט"א שלום רב,כאן בצפון שמענו שיש לכם הכשר על עופות, מה מיוחד בזה ומדוע צריך עוף חלק? הרי רק בבשר זה שייך. תודה בן יעקב.
תשובה
אמת הדבר שכבר זה כחמש שנים בחסדי השם יתברך עלינו אנחנו נותנים הכשר לעופות. כשאנחנו שוחטים כמה ימים בשבוע, עם צוות רבנים מובהקים יראי שמים בקיאים בכל ההלכות ומדקדקים בקלה כבחמורה, ובנוסף אינם זזים כהוא זה מהוראות הבד"ץ.
לשאלתך עוף חלק, יש דבר כזה ואפילו יותר חמור מבהמות, והסיבה זה שלשים וחמש שנים שהעופות התחילו ללקות במחלות ריאות, ואחר כך במחלות של צומת הגידין, וזו התפתחות שלא היתה פעם, שבעיה שם זה טריפה גמורה. פעמים זה יכול להיות 20 עד 60 אחוז מהעופות והבעיה מתפשטת יש מקומות שעורכים בדיקה מדגמית היינו אחת לעשר או לחמישים בודקים את העוף חיצונית, אצלנו מקפידים לבדוק ידנית כל עוף, מהירות הליין מינימלית כדי לאפשר בדיקה אחראית, שני רבנים בודקים עומדים ובודקים כל ריאה ומחליטים אם היא טריפה, במידה ויש תקלה קלה זה עובר לכשר, רק אם הריאה נקיה לחלוטין זה ממשיך בליין כעוף חלק. בהמשך שני רבנים בודקים את צומת הגידין לכל אורכו לבדוק אם הוא לא נפגע כתוצאה ממחלה או מכה חיצוני. קרוב לשני אחוז מהעופות נפסלים בשל כך. בהמשך עומד תלמיד חכם מוסמך בודק כל גוף עוף לאחר שנפתח לכל ארכו ומורק ונשטף בדקדקנות, ובודקו אם אין בו צרירות דם לפני השרייתו במים. את האמבטיה של ההשריה מנקים היטב בסבון וממלאים מים צלולים ומשרים העופות למעלה מחצי שעה בהידור רב. משם זה עובר להמלחה ועולה לסולם ההכשרה למשך שעה ורבע, כשכל משך הזמן עיניו הפקוחות של המשגיח מטעמי מלוות את העופות עד השטיפה והאריזה ומשם לחנות או לבית הלקוח.
אנחנו משתדלים לשפר תמיד ולהוסיף גדרים וסייגים והידורים . אני אישית נמצא שם ואפילו שיש משמרת מצויינת וראש צוות תלמיד חכם מקצועי ועירני, כי צריכים לגבות ולחזק את הצוות ולהעלות את המוראל והפיקוח. תודה ששאלת אנחנו לשירותכם בעזרת השם.
נושאי השאלה
כשרות המזון - שונות
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א