שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 92215
לכבוד הרב: לא הבנו את נושא הכבד,האם מותר אחרי שצולים את הכבד
לטגן אותו אם בצל במחבת,כי אמרו לנו שיותר מ-3 ימים אסור לטגן,
משהו כזה אם הרב יוכל להסביר לנו את הנושא הזה
תשובה
הכבד בין של העוף בין של הבקר , מותר בצליה גם אם הוקפא לזמן ממושך .
מי שמעונין לטגן את הכבד אחר הצליה , או לבשל וכל סוג אחר של בישול , עליו לקחת כבד טרי בלבד שנשחט תוך 72 שעות ולצלותו , ואחר שצלה הכבד הטרי תוך 72 שעות יכול להקפיאו צלוי ולבשלו אחר כך ולטגנו גם כמה שבועות אחר כך , כי צלה אותו תוך שלשה ימים מהשחיטה .
נושאי השאלה
כשרות המזון - מליחה וצלייה
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א