שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 95985

לכבוד הרב מוצפי שליט"א שלום!
האם גם שניצלים, כרעיים, חזה עוף ופרגיות שקונים ארוז בכשרות בדצ צריכים להמליח ולהשאיר חצי שעה? ואם כן האם להמליח עם מים ולשים את הבשר או רק מלח?

תשובה

כל המוצרים היום הנמכרים ארוזים בהשגחת בד״צ הם מוכשרים כדת וכהלכה ומוכנים לאכילה , וניתן לבשלם מיד ללא הכשרה.

יוצא מהכלל כבד עוף וכבד בקר, וכן לבבות וטחול שיש לצלותם כי הם אינם מוכשרים. לבבות וטחול בלבד ניתן להכשיר ולטגן, אך כבד חייב צליה בלבד.

נושאי השאלה

כשרות המזון - שונות, כשרות המזון - מליחה וצלייה

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א